İstanbul HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da dondurucu soğuklar nedeniyle bazı tren istasyonları evsizler için açık kalacak

Belçika’da dondurucu soğuklar nedeniyle bazı tren istasyonları evsizler için açık kalacak
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da donma noktasına gelen soğuklar nedeniyle Brüksel-Güney, Anvers-Merkez, Gent-Sint-Pieters ve Liège-Guillemins tren istasyonları evsizlerin geceyi burada geçirmeleri için açık kalacak.

Belçika’da son günlerde gece sıcaklıkları donma noktasına yakın ve zaman zaman bu seviyenin altına düşüyor. Bu soğuk hava koşulları, evsizler için ilave bir zorluk yaratıyor. Geceyi barınaklarda geçirerek ısınma imkanı bulabilseler de, hâlâ dışarıda uyumak zorunda kalanlar var. Bazı şehirlerde ise, istisnai durumlarda tren istasyonları da evsizler için bir sığınak haline gelebiliyor.

Belçika demir yolu şirketi NMBS/SNCB sözcüsü Dimitri Temmerman, istasyonların genellikle gece son trenin kalkışından sonra kapandığını belirtti. Ancak, ülkedeki dört istasyonda, bu dondurucu soğuklarda gerekirse geceleme imkânı sağlanabileceğini ifade etti. Bu durum Brüksel-Güney, Anvers-Merkez, Gent-Sint-Pieters ve Liège-Guillemins istasyonlarını kapsıyor.

Güvenlik görevlileri, istasyonun normalde kapandığı saatlerde bu kişileri resmi gece barınaklarına yönlendiriyor. Eğer barınakta yer yoksa ya da gitmeyi tercih etmezlerse, geceyi istasyonda geçirmelerine izin veriliyor.

Bunun için özel bir alan oluşturulacağı ve bu alana hijyen tesislerinin de dahil edileceği belirtiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika Karayolları ve Trafik Dairesi, buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.