İstanbul PARÇALI AZ BULUTLU 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Belçika’da camiler ibadete açıldı

Belçika’da camiler ibadete açıldı
0

BEĞENDİM

Belçika Cihan Çöl (Belemtürk ) Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne sebep olan  KOVİD- 19 salgını nedeniyle 13 Mart tarihinde  kapatılan cami ve diğer ibadethaneler 88 gün sonra bugün ibedete açıldılar.

Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi’nin 3 aşama olarak planladığı ve 4 Mayıs’ta başlattığı kısmi normalleşmenin üçüncü yeni süreci, 3 Haziran’da alınan yeni kararlar kapsamında cami ve ibadethaneler hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla ibadete açıldı.

Gent şehrinde  Fatih Cami, Eyüp Sultan Cami ve Tevhid Cami 88 gün aradan sonra cemaate kapılarını sabah namazıyla açarken, Gent Ledeberg Cami ise, bugün öğle namazı ile kapılarını ibadete açtı.

Gent Ledeberg Cami Din Görevlisi Abdurrahman Bakır, 3 aylık bir aradan sonra bugün öğle namazıyla camilerin ibadete açılmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Dünyayı etkileyen Pandemi hastalığı COVİD- 19 salgını karşısında tüm dünyada olduğu gibi Belçika’da da önlemler alındı.Tüm Belçika’da 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Camilerde toplu ibadet ve etkinlikler durdurulmuştu. Gent-Ledeberg Camisin de yaklaşık 3 ay aradan sonra, Belçika hükümetinin belirlediği önlemler uygulanarak öğle namazıyla ibadete başlamanın mutluluğunu ve heyacanını yaşadık.” sözlerine yer verdi.”

Cami ve ibadethanelerde uyulması gereken 6 önemli kural

– Abdethaneler, açıklanacak yeni karara kadar mutlaka kapalı olacak ve herkes evinde Abdest alarak camiye gelmek zorundadır.

– Cemaatin maske takması zorunludur. Herkes kendi maskesini yanında getirecek ve camiye girmeden takacak.

– Camiye girişte eller mutlaka dezenfektan ile temizlenecek.

– Hastalık belirtisi olanlar ile kronik rahatsızlığı olanların kesinlikle camiye alınması yasaktır.

– Namazdan önce ve sonra kimse elle tokalaşma yapmayacak, 1,5 metre sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulacak. Namaz bitiminde hiç bekleme yapılmadan herkes evine gidecek.

– Cami de bulunma süresi 30 dakika olacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Brüksel Havalimanı’ndaki yer hizmetleri firmasından iflas kararı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.