
Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Limburg eyaletindeki Sint-Truiden belediye başkanı Ludwig Vandenhove (Vooruit), sarhoş ve pantolonu ıslak bir şekilde sokakta dolaşırken görüntülendi. Bu görüntüler kamuoyunda büyük bir tepkiye sebep oldu.

Perşembe akşamı, belediye başkanının yürümekte zorlandığı ve ıslak pantolonla Sint-Truiden sokaklarında sallanarak ilerlediğini gösteren görüntüler büyük yankı uyandırdı. Bunun yanı sıra Cuma sabahı meclis toplantısına da katılmadığı bildirildi.

Koalisyon belediye yönetimini oluşturan N-VA, Vooruit, WOW ve Open VLD partileri ortak bir açıklama yaparak, görüntülerden duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Yapılan açıklamada, “Barış ve huzuru korumak ve bir ekip olarak politikaya odaklanmaya devam etmek istiyoruz. Başkan, görüntülerden dolayı belediye meclisinden özür diledi. Belediye başkanına yanıt vermesi için zaman tanımak istiyoruz.” sözlerine yer verildi.
Eski Belediye Başkanı Ingrid Kempeneers (CD&V), belediye başkanının örnek rolüne dikkat çekerek, “Belediye başkanı şehrin güvenliğinden ve kamu düzeninden sorumludur. Umarım bunu hatırlamak için kendine zaman ayırır.” sözlerine yer verdi.

Belçika’nın Gent şehrinde su kanalında ceset bulundu
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109980 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46125 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43579 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42679 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38335 kez okundu