Belçikalı Laurent Simons, 15 yaşında kuantum fiziği alanında doktora unvanını elde etti.
Belçika basınına göre Simons, hafta başında Anvers Üniversitesi’nde “kuantum fiziği” alanında hazırladığı doktora tezini başarıyla savundu.
Savunmasının ardından basına konuşan Simons, bundan sonraki hedefinin “insan kapasitesini geliştirmek” olduğunu belirtti.
12 yaşında fizik lisansını tamamladı
Ortaöğretimi 8 yaşında bitiren Simons, 12 yaşındayken Anvers Üniversitesi’nde fizik lisans programını 18 ayda tamamlayarak mezun oldu.
Simons, 9 yaşındayken Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nde kısa süreli olarak elektrik mühendisliği eğitimine başladı, daha sonra fizik alanına yöneldi.
Almanya’daki Max Planck Enstitüsü’nde kuantum optiği üzerine staj yaparak akademik deneyimini genişleten Simons, yüksek lisans çalışmasında ise “Bose–Einstein yoğunlaşmaları” ile kara deliklerin benzerliklerini inceledi.
Simons şimdi ise Münih’te tıp bilimleri ve yapay zeka alanında ikinci doktora programına başlayacak.
Hollanda hava kuvvetleri askeri üs üzerinde görülen dronları düşürmek için silah kullandı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110066 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46283 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43808 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
43536 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38476 kez okundu