Avrupa’da yeni bir lig hazırlığında ciddi bir süreç başladı. Hollanda ve Belçika’nın birleşerek 18 takımlı bir turnuva oluştuacağı ve Avrupa’nın 5 büyük ligini zorlamak istedikleri bildirildi.
Avrupa futbolunda ilginç bir karar gündeme geldi.
Alman Kicker’ın yaptığı haberde, Hollanda ve Belçika’nın birleşerek ortak bir lig kurma çalışmalarında epey yol ilerlediği bildirildi. Bir süredir gündemde olan bu projenin artık son aşamada olduğu ifade edildi.
Hollanda ve Belçika’nın birleşerek 18 takımlı bir lig kuracağı belirtildi. Böylece tv gelirlerinin 400 milyon euroya yükseleceği ve daha birçok gelir kaleminin artacağı hesaplandı. Şu anda bu liglerde sezonluk 80 milyon euroluk bir tv geliri var.
Avrupa’nın 5 büyük liginin gerisinde kalmaktan şikayetçi olan Hollanda ve Belçika’dan birçok önemli takımın aynı ligde toplanması hedefleniyor.
Belçika’dan Gent, Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht, ve Standard Liège, Hollanda’dan da Ajax, AZ Alkmaar, Utrecht, Feyenoord, PSV Eindhoven ve Vitesse geliyor.
Belçika’da kürtaj yaptıran kadın sayısı azaldı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110294 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46639 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46285 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44297 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38736 kez okundu