Belçika, Nijer’den yaklaşık 130 vatandaşının tahliyesini tamamladığını duyurdu.

Belçika Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, askeri cuntanın yönetimi ele geçirdiği Nijer’den ay başından bu yana 130 civarı Belçika vatandaşı geri getirildi.
Tahliyeler, A400M tipi askeri uçakla Gabon üzerinden gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinden itibaren son uçaklar başkent Brüksel’deki Melsbroek askeri üssüne indi. Böylece tahliyeler tamamlandı.
Nijer’deki darbe
Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da CNSP isimli geçiş hükümetinin başına geçmişti.
CNSP, 7 Ağustos’ta Lamine Zeine’yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos’ta da asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.
Gurbetçi Çapın ailesi Slovakya’da kaza yaptı. 1 Ölü, 4 yaralı
ANTWERPEN
SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ : Eski Anvers Başkonsolosu Büyükelçi Metin Ergin hayatını kaybetti
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110384 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46698 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
46694 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44397 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38805 kez okundu