Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel Cumhuriyet Başsavcılığı, Interpol’ün uyarısı üzerine 2015 yılında polis tarafından ele geçirilen iki Mısır eserini Cuma günü iade etti. En dikkat çekici parça ise, 3 bin yıl önce zengin bir Mısırlıya ait olduğu düşünülen bir lahit eser oldu.

Belçika polisi tarafından 2015 yılında ele geçirilen ahşap lahitin, MÖ dördüncü veya üçüncü yüzyıldan kalma bir eser olduğu düşünülüyor.

Lahit, içine yerleştirilen mumyalanmış erkek merhumun suretinde, antropomorfik bir şekle sahiptir. Altın yüz ve mavimsi saçlar, merhumun yeraltı dünyasının hükümdarı Osiris tanrısına dönüştüğünü gösteren ilahi özelliklerdir.
Malzeme ve tasarım göz önüne alındığında, tabut muhtemelen Mısır üst sınıfından birine ait. Göz ve göğüs bölgesindeki renkli cam parçaları ve altın renkli unsurların, ince işçiliği dikkat çekicidir.
Eserler, Belçika, Lüksemburg, Avrupa Birliği ve NATO’daki Mısır büyükelçileri tarafından teslim alındı.
Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yılı kapsamında YTB, Bosna’da akademi programları ve yürüyüşler düzenledi.
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44059 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu