Belçika Sanat Ödülü’ne aday gösterilen beş kişinin “beyaz ve erkek” olmasının ülke genelinde tepkiye yol açmasının ardından adaylar yarışmadan çekildiğini açıkladı.
Belçika’nın Flamanca yayın yapan De Morgen gazetesine göre, jürinin seçtiği tüm adayların ülkedeki “elit” kesimden olması ve toplumun genelini yansıtmaması tepkiye yol açtı.
Belçika’daki sanat toplumundan yüzlerce kişinin Change.org adlı internet sitesindeki imza kampanyasına katılarak jürinin aday seçimini eleştirmesinin ardından Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri, Duo Jos de Gruyter ve Harald Thys adlı adaylar yarışmadan çekildiğini duyurdu.
İmza kampanyasında tüm adayların “orta yaşlı, beyaz ve elit erkeklerden” seçilmesi eleştirildi.
Konuya ilişkin mektup yayımlayan adaylar da “Tartışmanın boyutu oldukça büyüdü. Sanata zarar vermemek için adaylığımızı geri çekme kararı aldık.” açıklamasını yaptı.
Belçika sanat dünyasının en önemli ödüllerinden Belçika Sanat Ödülü gelecek yıl verilecek.
Danimarkalı Bakan: Müslümanlar Ramazan’da Çalışmamalı, Toplum için Tehlikeli
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
109990 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46139 kez okundu
3
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43613 kez okundu
4
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
42758 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38354 kez okundu