Belçika’da evini ve arkadaşlarını özleyen askerlere akşamları ev izni verilmesini öngören plan tartışma yarattı.
Het Nieuwsblad gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanlığı, evini özleyen eğitimdeki askerlerin akşamları eve dönmesini sağlayan planı nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde.
Haberde, bakanlığın asker alımında ve tutmada zorlandığı, son on yılda 4 bin profesyonel askerin mesleği terk ettiği belirtildi. Bu da her altı askerden birinin “evini özlediği için” orduyu terk ettiği anlamına geliyor.
Söz konusu plan, ordunun “hiçbir şeyi savunamayan ve etkisiz” bir kurum haline gelebileceği endişesi nedeniyle eleştiriliyor.
Emekli Askerler Birliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “annesini özleyen askerlerle savaşa gidemezsiniz.” uyarısında bulundu.
NATO’dan Doğu Guta açıklaması: Saldırıyı kınıyoruz, sorumlular hesap vermeli
AVRUPA
Belçika Gent mahkemesi sahte yakıt kartlarıyla yakıt ikmali yapan sanıkları cezasız bırakmadı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110151 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46463 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44813 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44026 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38591 kez okundu