Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın iltica kurumu Fedasil’in kabul merkezlerinde çalışan personel, bugün saat 11:00’de greve başladı.
Sosyalist sendika ACOD, grevin kötüleşen çalışma koşulları, federal merkezlerin kapatılacağına dair açıklamalar ve bir çalışanın işten çıkarılma tehdidine karşı bir tepki olarak gerçekleştirildiğini duyurdu.
Bugün saat 14:00’te, Fedasil merkezlerinin 12 yöneticisi Brüksel’deki genel merkeze davet edildi. Geçtiğimiz hafta medyada yer alan açık mektuba imza atan yöneticiler, Fedasil’in genel ve operasyonel yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirecek.
Yayınlanan mektupta, personel, iltica bakanının politikalarının vicdani yük oluşturmasını istemediklerini vurguluyor ve hem iltica başvurusu yapanlara hem de bu süreçte çalışan personele yönelik olarak hukukun üstünlüğü ve insan onuruna yapılan günlük ihlallerden kendilerini uzak durmaya çalıştıklarını ifade ediyor.
Sosyalist sendika ACOD ise bu daveti bir yıldırma çabası olarak değerlendiriyor ve buna karşılık olarak harekete geçti. Bugün saat 11:00’de çeşitli merkezlerdeki çalışanlar 59 dakikalık bir iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
ACOD basın açıklamasında, bu grevin çalışanlara aralarındaki durumu değerlendirme fırsatı sunduğunu belirtiyor.
Sendika, ileriye dönük eylem planları konusunda olasılıkları tamamen kapatmış değil. Belga haber ajansının bildirdiğine göre, sendikanın Perşembe günü Fedasil Genel Müdürü ile bir görüşme yapması bekleniyor.
Belçika Gent marinası yüksek dizel fiyatları nedeniyle boş kaldı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13951 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13568 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9285 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8029 kez okundu
5
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7635 kez okundu