Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Federal hükümeti, ülkede her geçen gün artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle, hastanelere bir talimatname göndererek mevcut yoğun bakım yataklarının üçte birinin Covid-19 hastaları için ayırmalarını istedi.

Ülke genelinde korona hastaları için ayrılan 500 yoğun bakım yatak sayısı limitinin, hızla artmaya devam eden vaka sayıları nedeniyle önümüzdeki haftaya kadar dolmasının beklendiği bildirildi.

Hükümet, aynı zamanda tüm hastaneleri dayanışmaya ve Covid hastalarını eşit olarak paylaşmaya davet etti. Ayrıca, acil olmayan tıbbi bakım ile ameliyatların ve ameliyat sonrası yoğun bakımda kalmayı gerektiren ameliyatların ertelenmesini istedi.

Zorgnet-Icuro Hastanesi’nden Margot Cloet, Batı Flanders ve Brüksel’de yoğun bakım yataklarının şimdiden üçte birinin Covid hastaları olduğunu söyleyerek, hızla artan vakalar nedeniyle durumun ciddi olduğunu söyledi.
Gent UZ Üniversite Hastanesi daha önce Covid hastaları için yoğun bakım yataklarının önceden ayrılmasını desteklemediğini belirtmiş, fakat, diğer hastanelerle dayanışma içinde hareket edeceklerini açıklamıştı.
Brüksel’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44059 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu