Belemtürk Haber Merkezi – Belçika hükûmeti, olası enerji krizleri ve petrol arzındaki kesintilere karşı yeni bir petrol acil durum planını onayladı. Federal Enerji Bakanı Matthieu Bihet tarafından hazırlanan plan, ülkenin enerji güvenliğini güçlendirmeyi ve kriz anlarında daha hızlı müdahale edilmesini sağlamayı amaçlıyor.
Karar, Avrupa Birliği’nin stratejik petrol stoklarına ilişkin kurallarıyla da uyumlu. Son dönemde Orta Doğu’da artan gerilimler ve Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek olası aksaklıklar, enerji arzına yönelik riskleri artırmış durumda.
Belçika’nın şu anda yaklaşık 96 günlük stratejik petrol rezervi bulunuyor. Yeni düzenlemeyle petrol şirketleri ticari stoklarını haftada üç kez bildirecek ve böylece olası tedarik sorunları daha yakından takip edilebilecek.
Bakan Bihet, enerji güvenliğinin devletin temel görevlerinden biri olduğunu belirterek, Belçika’nın her koşulda vatandaşlarını koruyabilecek hazırlığa sahip olması gerektiğini vurguladı.
Brüksel’de eğitim protestosu kontrolden çıktı: Polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
14079 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13697 kez okundu
3
Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı
9388 kez okundu
4
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
8103 kez okundu
5
Belçika Anvers Mahkemesi, Emirdağlı Cafer Çardak’ın katiline müebbet hapis cezası verdi
7993 kez okundu