İstanbul KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Belçika Göç Bakanı Theo Francken, Oturumu Olmayan Yabancılar İçin Özel Bir Polis Birimi Oluşturmak İstiyor

Belçika Göç Bakanı Theo Francken, Oturumu Olmayan Yabancılar İçin Özel Bir Polis Birimi Oluşturmak İstiyor

Belçika Göç Bakanı  Theo Francken, Oturumu Olmayan Yabancılar İçin Özel Bir Polis Birimi Oluşturmak İstiyor
0

BEĞENDİM

Belçika Göç Bakanından “Sığınmacı Polisi” Teklifi

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Francken:”Olaylara karışan yasa dışı sığınmacıların hızlı bir şekilde tespit ve sınır dışı edilmesi için ‘hızlı polis timi’ kurulması gerekiyor”

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, olaylara karışan kaçak göçmenlere hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için “hızlı polis timi” kurulması önerisinde bulundu.

Belçika Federal Parlamentosundaki bütçe görüşmeleri esnasında açıklama yapan Francken, “Olaylara karışan yasa dışı sığınmacıların hızlı bir şekilde tespit ve sınır dışı edilmesi için ‘hızlı polis timi’ kurulması gerekiyor. Bu tim Belçika Yabancılar Ofisi’yle hareket ederek, olaylar vuku bulduğunda müdahale edecek.” dedi.

Bakan Francken, Belçika’daki Fas kökenli vatandaşların milli takımlarının Rusya’da 2018’de gerçekleşecek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmasının ardından Brüksel’de düzenledikleri olaylı gösterilerin de böyle bir özel ekibin gerekliliğini kanıtladığını savundu.

Francken’e tepki gösteren Belçika Federal Parlamentosu Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ise “Francken popülist davranıyor. Yetkililer konuya ilişkin gerekli açıklamaları yaptı. Belirli bir toplumu hedef göstererek, bu kişileri damgalamaya çalışıyorsunuz. Siz kendi konularınıza odaklanın.” diye konuştu.

Theo Francken’ın da partisi Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Milletvekili Sarah Smeyers de teklifi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, bunun şiddet içerikli olay ve saldırılarla mücadeleyi kolaylaştıracağını öne sürdü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kırmızı listede aranan PKK’nın tepe ismi öldürüldü…

eau.de.montagne2