İstanbul PARÇALI BULUTLU 17°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Belçika Flaman hükümeti okullarda sağlıklı beslenme için yıllık 73 milyon avro kaynak ayıracak

Belçika Flaman hükümeti okullarda sağlıklı beslenme için yıllık 73 milyon avro kaynak ayıracak

Belçika Flaman hükümeti okullarda sağlıklı beslenme için yıllık 73 milyon avro kaynak ayıracak
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Flaman hükümeti, anaokulları ve ilkokullarda sağlıklı gıda tedarikinin artırılması için yılda 73 milyon avro kaynak ayıracak.

Flaman Bakan Caroline Gennez (Vooruit), Sağlıklı beslenme tüm çocuklar için daha iyi öğrenme performansı, daha iyi eğitim fırsatı sağlar. Her çocuk bizler için bir kazançtır.” sözlerine yer verdi.

Sözlerine devam eden bakan Caroline Gennez, Flaman çocukların 10’da 1’i sağlıklı ve iyi gıda eksikliğiyle karşı karşıya kalıyor. Bu durum sadece sağlıklarına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda okul başarılarının düşmesine, gelişimlerinin yavaşlamasına da yol açıyor.

Bu yıl için 23 milyon avroluk bir bütçe ayrıldı. 2026 yılından itibaren yaklaşık 73 milyon avro yatırım yapılacak. Yerel yönetimler, ilkokullarla istişare ederek doğrudan destek için kayıt yaptırabilirler. Flamanların yatırdığı her 97 avroya karşılık şehirler ve belediyeler en az 73 avro daha ekleyecek. Bu, çocuk başına 170 avro veya çocuk başına okul günü başına 0,94 avro anlamına geliyor.

Bu uygulama meyve ikramından, her gün bir kase çorbaya veya bir kahvaltı paketine, hatta sıcak bir yemeğe kadar uzanabilir. Yemekler, lifli gıdalardan, sebze ve meyvelerden, tercihen yerel ürünlerden oluşacak.

Flaman Bölgesi’nde okul öncesi ve ilköğretimde yaklaşık 720 bin öğrenci bulunmaktadır. İster fakir ister zengin anne babadan doğmuş olsun, her çocuk için bir bütçe sağlanmasının önü açılacak. Okuldaki her çocuğa ücretsiz okul yemeği sağlanması, Vooruit’in geçen yılki seçim kampanyası sırasında en çok önemsediği konulardan biriydi.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika Lokeren Sakarya Diyanet Camisi’nde 23 Nisan çocuk bayramı coşkuyla kutlandı

eau.de.montagne2