Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Federal Demiryolu Polisi (SPC), 2013 yılında cezaevine teslim olması gereken ve on üç yıldır firarda olan bir adamı, Mons ve Charleroi arasında sefer yapan bir trende yakaladı.
1996 yılında 25 yıl hapis cezasına çarptırılan adam, 17 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliye edilmişti. Ancak, şartlı tahliye koşullarını ihlal etmesi nedeniyle 2013 yılında, tahliyesinden sadece birkaç ay sonra bu hakkı geri alındı. O tarihten itibaren firari olarak aranmaktaydı.
Mons ve Charleroi arasında seyreden bir trende düzenlenen kimlik ve bilet kontrolünde, demiryolu polisi adamın ikamet izninin geçerliliğini yitirdiğini fark etti. Daha kapsamlı bir inceleme sonucu, adamın 13 yıldır firarda olduğu ortaya çıktı.
Mons savcılığına bilgi verildikten sonra hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Bunun üzerine kişi, kalan sekiz yıllık cezasını çekmek üzere Mons cezaevine sevk edildi.
Belçika’da yeni yasa tasarısı parlamentodan onay alırsa yedek askerlerin 34 yaş sınırı kaldırılacak
AVRUPA
AB Temsilcisi Ruhi Açıkgöz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir kutlama mesaj yayınladı
1
Belçika’da yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilen Türk vatandaşı Ömer K. Türkiye’de ölü bulundu
13274 kez okundu
2
Belçika Gent’te Türk ailenin yaptığı kazada ağır yaralanan 7 yaşındaki Bulut Ö. hayatını kaybetti
13045 kez okundu
3
Gent şehrinde trafik kazasında hayatını kaybeden 7 yaşındaki Bulut Özlü toprağa verildi
7650 kez okundu
4
Brüksel Havalimanı’nda para arama köpeği Bella’nın ölümü hissediliyor
7524 kez okundu
5
Gent Dampoort’ta çıkan kavgada 19 yaşındaki genç ağır yaralandı, 45 yaşındaki şüpheli tutuklandı.
7129 kez okundu