Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Başbakanı Alexander de Croo, ülke çapındaki hasarın çok büyük olduğunu bu nedenle Avrupa Birliği (AB) dayanışma fonunundan yardım başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Başbakan de Croo, sel felaketinden en fazla etkilenen bölgeleri yeniden inşa etmek ve onarmak için çok para gerekecek. Bu gibi büyük felaketlerden aşırı derecede etkilenen ülkelere yardım için kurulan Avrupa Birliği dayanışma fonundan yardım istediklerini söyledi.

Sel felaketinden etkilenen bölgelerin, belediye başkanlarından bilgi aldıktan sonra, hasarın yüz milyonlarca euro olduğunu söyleyen de Croo, “bazı yerleşim bölgelerinde hemen hemen her şey yıkılmış durumda ve ayakta olan evler ise kullanılamaz halde. Sel felaketinden etkilenen bu bölgelerin alt yapılarının tamamlanarak yeniden inşa edilmesi için AB yardım fonuna yardım müracatında bulunduk” ifadelerine yer verdi.
Belçika’da, sel felaketine yol açan şiddetli yağışlar, özellikle ülkenin doğusundaki Liege, Verviers, Spa, Namur ve Limburg bölgelerinde çok etkili oldu.
Avrupa sel felaketini tartışıyor
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110197 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46508 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45271 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44099 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38625 kez okundu