Avrupa yolunda 2 bin mülteci hayatını kaybetti.

2 Haziran 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1276 defa okundu. defa okundu.
Avrupa yolunda 2 bin mülteci hayatını kaybetti.

İngiliz The Guardian gazetesi, AB üyesi ülkelerin salgın sırasında Avrupa’ya en az 40 bin sığınmacının geçişini engellemek için düzenlediği operasyonlarda 2 bin mültecinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde de Alman Der Spiegel dergisi deniz yoluyla kapılarına gelen mültecileri ölüme iten Yunanistan’ın kirli işlerinin üstünü kapatanları ortaya çıkarmıştı.

İngiliz yayın kurumu Guardian, sivil toplum ve mülteci hakları kuruluşları tarafından derlenen veriler ve Birleşmiş Milletler raporlarını analiz ederek COVID-19 salgını sırasında mülteci geçişlerinin engellenmesinin düzenli hale geldiğini ve yöntemlerin daha vahşileştiğini gözler önüne serdi.

AB ülkelerinin mültecilere yönelik bu acımasız yöntemlerinin AB sınır ajansı Frontex tarafından da desteklendiği öne sürüldü.

BALKANLAR’DA DURUM FECİ

Mülteci sayılarında düşüş eğilimine rağmen 2020 Ocak ayından itibaren İtalya, Malta, Yunanistan ve İspanya göçmenlere yönelik tedbirlerini arttırmaya başladı.

AB’nin karadan en uzun dış sınırına sahip olan Hırvatistan, 2020 yılında 18 bin kişiyi sistematik bir şekilde ve zorla komşu Bosna’ya geri itti.

YUNAN VAHŞETİ RAPORLARDA

Batı Balkanlar’da geri itmeleri takip eden 13 sivil toplum örgütünün koalisyonundan oluşan Sınır Şiddetini Takip Ağı (BVMN), 2020 Ocak ayından bu yana Yunanistan’ın sığınma isteyen 6.230 göçmeni sahillerinden ittiğini ortaya koydu.

AB SINIR AJANSI FRONTEX’E SORUŞTURMA

AB ülkelerine yönelik suçlamalar, AB’nin sahtekârlıkla mücadele örgütü Olaf’ın sınır polisi Frontex hakkında taciz ve yasadışı operasyonlarla ilgili soruşturma açtığı bir döneme denk geldi.

Salgının mültecilere yönelik şiddet için bir bahane olarak kullanıldığı öne sürüldü.

Reklamlar

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN