Belçika Cihan Çöl (Belemtürk) Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi (OLAF), 2020’nin sonundan itibaren yerel kalkınma için yeni finansman döngüsünün hemen öncesinde, AB’nin yolsuzlukla mücadelede uzun zamandır devam eden güçlendirme planlarını sundu.
Yolsuzlukla mücadeledeki en büyük gelişme, yeni bağımsız Avrupa Cumhuriyet Savcılığı’nın (EPPO) kurulması olacak. EPPO şimdi OLAF’ın katı soruşturma ve danışmanlık işlevlerine ek olarak cezai soruşturma ve kovuşturma gerçekleştirebilecek.
Gelecekte, Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi EPPO’ya bağlı savcılar, sınır ötesi büyük çaplı yolsuzlukla mücadele kapsamında AB kurumları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapabilecekler.
Yolsuzlukla mücadelenin AB’nin mali çıkarlarının korunmasında etkili olacağı düşünülüyor.
OLAF Genel Direktörü Ville Itälä, “AB bütçesini etkileyen yolsuzlukların ulusal bütçeyi etkileyen yolsuzluklar kadar ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek, yolsuzluğu önleme çalışmalarının daha da genişletileceğini açıkladı.
AB ekonomisi,KOVID-19 nedeniyle yüzde 8.3 küçülecek
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110197 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46508 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
45273 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44102 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38625 kez okundu