Almanya 26 Eylül’de seçime gidiyor. Seçimin yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslam karşıtlığı gibi sorunların çözülmesini bekleyen Türkleri yakından ilgilendirdiğini söyleyen Uluslararası Demokratlar Birliği, Türklere sandığa gitme çağrısı yaptı.

Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtı saldırılar…
İş hayatı başta olmak üzere toplumsal yaşamın farklı alanlarında karşılaşılan ayrımcılık…
Ve çözüm bekleyen pek çok sorunlu başlık…
Almanya’da seçime sayılı günler kala ülkede yaşayan Türkler bu sorunların çözülmesi beklentisiyle sandığa gidecek.
“Almanya siyasetini belirleyecek bir oy kitlemiz var”
Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş’a göre şikayet konularının çözülmesi veya bu yönde adım atılması için seçime katılmak oldukça önemli.
“Çocuklarımız burada, geleceğimiz burada. Neticede siyaset karar veriyor. Bu karar veren siyasetçilerin seçiminde biz de olmamız gerekiyor. 1 milyondan fazla oyumuz var. Bu Almanya’nın siyasetinin belirleyecek bir oy kitlesi demektir.”

26 Eylül pazar günü genel seçim düzenlenecek
Kuş’a göre siyasette söz hakkı elde etmek için de kullanılacak her oy büyük önem taşıyor.
Almanya’da Türk kökenli yaklaşık 3,5 milyon insan yaşıyor, bunlardan yaklaşık 1 milyon 200 bini pazar günü yapılacak Federal Meclis seçimlerinde oy kullanacak.
Belçika’nın hayalet kasabası kaderinin şekillenmesini bekliyor
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110106 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46379 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44050 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
43910 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38540 kez okundu