Cuma günü Flaman Hükümeti’nin ‘Ulaştırma ve Hayvan Refahından’ sorumlu bakanı Ben Weyts’in, (N-VA) geçici kurban kesimhanelerinde uyuşturmadan kesim yasağı için aldığı kararın bozulmaması gerektiği sözleri üzerine, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz (sp.a) konuyla ilgili hayal kırıklığı yaşadığını belirterek tepkisini gösterdi.
“Bu yasak Gent ve çevresinde gelişen gerçekleri kesinlikle hiçbir hesaba katmayan çok talihsiz bir karardır. Gent ve Gent çevresinde bize lazım olan, 1300’den fazla koyun kapasitesi içeren hiçbir mezbaha yoktur, eğer bundan böyle uyuşturmadan kesimlerin sadece onaylanmıs kesimhanelerde yapılması durumunda , Gent Flanders Expo’da geçici bir kesimhane zemini kurmanın hiçbir mantığı kalmamıştır.
Umarım zaman içinde bir otuz yıl geriye gitmeyiz. Vatandaşlarımıza ev kesimlerin kanunla yasaklandığını bilinçlendirmek için iletişim kurarak konu üzerinde odaklanmalıyız.
Tapmaz, Gent belediyesi ayrıca vatandaşların kurbanlarını çeşitli hayır kuruluşlarına bağışlamalarını destekliyor” dedi.
HABER ZEHRA ÖZER
BELEMTÜRK HABER KOORDİNATÖRÜ
Türk Vekil Mahinur Özdemir ”Soykırım” Baskısıyla Partisinden İhraç Edildi
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44651 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44002 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu