İstanbul KAPALI
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

AB TikTok’a, bir ay süre verdi.

AB TikTok’a, bir ay süre verdi.
0

BEĞENDİM

AB tüketici grupları, TikTok’a, “tüketici yasalarını ihlal ettiği ve çocukları gizli reklamlardan, uygunsuz içerikten korumadığı” iddialarına yanıt vermesi için bir ay süre verdi.

Çin’in ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, dünya çapında, özellikle gençler arasında hızla yayıldı.

Popüler uygulamayla ilgili gizlilik ve güvenlik politikaları Avrupa Birliği’nin gündeminde.

Avrupa Komisyonu, şirketin ticari uygulamalarını ve politikasını gözden geçirmesi için TikTok ve ulusal tüketici gruplarıyla resmi bir diyalog başlattı.

Avrupa Adalet Komiseri Didier Reynders, COVID-19 salgınının getirdiği daha fazla dijitalleşmenin özellikle savunmasız tüketiciler için yeni riskler yarattığını söyledi. Birlik politikalarınca gizli reklamlarla çocukları ve reşit olmayanları hedeflemenin yasak olduğunu vurguladı.

TikTok kendini savundu

TikTok’tan yapılan açıklamada “Genç kullanıcılarımızı korumak için, tüm 16 yaş altı hesaplarını gizli hale getirmek ve doğrudan mesajlaşmaya erişimlerini devre dışı bırakmak da dahil olmak üzere bir dizi adım attık.” denildi. Sosyal medya platformunda, 18 yaşın altındaki kullanıcıların sanal hediyeler satın alma ve göndermesinin de yasak olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca, bu yaş grubundakilere doğrudan hitap eden reklamları yasaklayan katı politikaların olduğunun altı çizildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hollanda kısıtlamaların gevşetilmesinde üçüncü aşamaya erken geçecek

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.