Avrupa Birliği, Körfez ülkeleri arasındaki normalleşme süreci ve Suudi Arabistan ile Katar’ın sınırlarını karşılıklı olarak açmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük basın toplantısında, Katar ile Suudi Arabistan’ın kara deniz ve hava sınırlarını karşılıklı açma kararını “memnuniyet verici ve olumlu haber” olarak değerlendirdi.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin 3,5 yıldır süren anlaşmazlığının KİK içindeki birliği baltaladığını belirten Stano, bu durumun Körfez dışına da yansımaları olduğunu söyledi.
Stano, sorunun Körfez ülkelerinin kendi aralarındaki diyalogla çözümünü her zaman desteklediklerini belirterek KİK Zirvesi öncesinde sınırların açılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını, AB olarak KİK ile ortaklığı daha da güçlendirmeye hazır olduklarını aktardı.
BMGK’nin yeni geçici üyeleri konseyde yerini aldı
1
Belçika’da 3 seçim bölgesinde oy kullanılacak
110144 kez okundu
2
Belçika’da İnternette çıplak resimleri paylaşılan 14 yaşındaki kız çocuğu intihar etti
46446 kez okundu
3
Boşanma davasında eşlerin Türkiye’deki banka hesapları paylaşılır mı?
44645 kez okundu
4
Gent şehrinde Bulgaristan asıllı 2 Türk genç trafik kazasında yaşamını kaybetti
44001 kez okundu
5
Türk Genci İfade Vermek İçin Gittiği Polis Bürosundan Bu Halde Çıktı
38583 kez okundu