Belçika’da Langerlo Elektrik Santrali’nin iki soğutma kulesi patlatılarak yıkıldı.

2 Ekim 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1348 defa okundu. defa okundu.
Belçika’da Langerlo Elektrik Santrali’nin iki soğutma kulesi patlatılarak yıkıldı.

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Genk şehri yakınlarında 1970 yıllarında hizmet vermeye başlayan ve 4 yıl önce kapatılan Langerlo Elektrik Santrali’nin iki soğutma kulesi 145 kilo dinamit kullanılarak kontrollü bir şekilde patlatılarak yıkıldı.

Geçmişte kömür kullanılarak Belçika için elektrik üreten Langerlo Elektrik santralinin sahası temizlendikten sonra bu alana yeni bir sanayi bölgesi inşa edileceği bildirildi.

Santralin iki soğutma kulesi öğleden sonra 13.45 sıralarında kontrollü bir şekilde patlatılarak yıkıldı. Fakat, telefon anteni takılı bacalardan bir tanesi hala kullanıldığı için yıkılmadı.

Eski elektrik santralinin soğutma kulelerinin yıkılışını güvenli bir mesafaden 6 binden fazla kişi izleyerek bu tarihi ana tanık oldu. Kömür santrali çevreye ve evlere yağan kurum parçacıkları nedeniyle baca filtreleri takılsada, daha katı çevre kuralları ve teknik sorunlar nedeniyle kapanması uzun sürmedi.

Albert Kanalı’nın yanında bulunan ve 40 yıldan fazla Belçika için elektrik üreten santralin sahası temizlendikten sonra bu alana yeni bir sanayi bölgesi inşa etmek için çalışmaların hızlandırılacağı bildirildi.

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN