Belemtürk Haber Merkezi – Anderlecht’te, Sint-Guido metro istasyonu yakınındaki Paul Jansonlaan’da gerçekleşen silahlı saldırıda bir kişi yaralandı.
Olay dün gece yaşandı. Brüksel-Güney polis bölgesinden yapılan açıklamaya göre, saat 20:20 sularında silah sesi ihbarı üzerine acil servis ekipleri olay yerine yönlendirildi.
Belediye Başkanı Fabrice Cumps, ateş açıldığını doğrularken, “Durum hala tam olarak netleşmiş değil. Bir kişi bacağından yaralandı ve hayati riski bulunmuyor” şeklinde bilgi verdi.
Bu hafta başında Alphonse Lemmensplein’de meydana gelen olayda olduğu gibi, saldırıda otomatik bir tüfek kullanılıp kullanılmadığı henüz belirlenemedi. Daha önceki olayda, 11 yaşındaki bir kız çocuğu evinin penceresinden giren birkaç kurşunun hafif şekilde yaralanmasına neden olmuştu.
Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi İHA tehditlerini görüşmek üzere yarın saat 10:00’da toplanıyor.
1
Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan Ömer Karabulut’un İstanbul’da kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı
7356 kez okundu
2
Belçika’da dul aylığı sisteminde tarihi dönüşüm: Ömür boyu maaş dönemi kapanıyor
5651 kez okundu
3
Belçika’da trafik kazasında 35 yaşındaki Varol Baş hayatını kaybetti
2888 kez okundu
4
Okçu ve Ovalı ailelerinin mutlu gününe binlerce davetli ortak oldu
2850 kez okundu
5
Brüksel’de yolun çökmesiyle 7 metrelik dev çukur oluştu: Trafik felç oldu
2577 kez okundu