Belemtürk Haber Merkezi – Brüksel Başkent Bölgesi’ndeki Auderghem ve Vorst’ta bulunan ölü kuşlara, Brüksel Çevre Ajansı’nın yaptığı testler, kuşların gerçekten kuş gribine yakalandığını doğruladı.

Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı FASFC’nin, web sitesine göre, 4 Haziran’da Forest bölgesindeki Duden Parkı’nda bir martıda da kuş gribi tespit edildi. Bu iki vakanın, bu yıl Brüksel’de doğrulanan ilk virüs vakaları olduğuna inanılıyor.
Enfekte olmuş hayvanlarda en sık görülen hastalık belirtileri; halsizlik, iştahsızlık, yumurta veriminde azalma, solunum problemleri, sinirsel bozukluklar ve ölüm oranında artış veya anormal artıştır.

Federal Gıda Zinciri Güvenliği Ajansı’na (FASFC) göre, 15 Nisan’dan bu yana Belçika’daki yabani kuşlarda 18 kuş gribi vakası doğrulandı. Virüs, son yıllarda Brüksel’de birkaç kez , bir tilkide de dahil olmak üzere tespit edildi.
Ölü veya hasta hayvan bulan Brüksel sakinlerinin, durumu belediyeye bildirmeleri isteniyor.
Gent ArcelorMittal’deki kazada bir işçi ağır yaralandı
1
Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan Ömer Karabulut’un İstanbul’da kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı
6721 kez okundu
2
Belçika’da dul aylığı sisteminde tarihi dönüşüm: Ömür boyu maaş dönemi kapanıyor
5592 kez okundu
3
Belçika’da trafik kazasında 35 yaşındaki Varol Baş hayatını kaybetti
2814 kez okundu
4
Belçika’da yaşayan Türk vatandaşı İsa Yıldırım, Bulgaristan’da 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten yeniden yargılanacak.
2252 kez okundu
5
Belçika’da ateşe verilmesinin üzerinden tam 33 gün sonra 15 yaşındaki Zakaria hastaneden taburcu edildi.
2159 kez okundu