İstanbul PARÇALI BULUTLU 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • BelemTürkTv
  • Dünya
  • Belçika
  • Belçika’da okulda beyin kaması geçirdikten sonra komaya giren genç kızın yaşam destek fişi çekilmek isteniyor

Belçika’da okulda beyin kaması geçirdikten sonra komaya giren genç kızın yaşam destek fişi çekilmek isteniyor

Belçika’da okulda beyin kaması geçirdikten sonra komaya giren genç kızın yaşam destek fişi çekilmek isteniyor
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’da geçen ay okulda beyin kanaması geçiren 18 yaşındaki Marwa Benahmed, Antwerpen Üniversitesi Hastanesi’nde (UZA) tedavi altına alındı. İddialara göre doktorlar bugün genç kızın yaşam destek ünitesini sonlandırmak istedi. Ancak ailesinin bu karara karşı çıktığı ifade edilirken, hastane ise yaşam destek ünitesinin sonlandırılacağına dair iddiaları reddetti.

Ailenin avukatı John Thoen, Marwa’ya yeterli zaman tanınmadığını belirterek, tedavinin erken sonlandırıldığı izlenimini dile getirdi. Bu duruma ilişkin, bağımsız bir karşı değerlendirme yapılmasının ne kadar objektif olabileceğini sorgulayan Thoen, geçen cuma günü dosyayı incelemek için talepte bulunduğunu ancak ailenin hasta dosyasına salı günü erişebildiğini vurguladı. Avukat, bunun ailede ciddi bir güven sorunu yarattığını ifade ederek, ailenin solunum cihazı kapatılmadan önce dosyayı değerlendirebilmek için yeterli fırsat verilmediği kanısında olduğunu ve adil bir şans tanınmadığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Aile, kız çocuğunun durumunu daha iyi takip edebilmek için kızlarının Leuven Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilmesini talep ediyor. Aile, kızlarının hala bazı şeylere tepki verdiğini ve zaman zaman ağzını veya dilini hareket ettirdiğini ifade ediyorlar.

UZA, Belga haber ajansına yaptığı açıklamada, genç kızın durumunun bugün bağımsız bir ekip tarafından tekrar değerlendirileceğini bildirdi. UZA CEO’su Prof. Guy Hans ise, aileye haftalardır tedavinin bir noktada sonlandırılmasının gerekebileceğini ifade ettiklerini belirterek, bunun çarşamba günü olacağına dair hiçbir zaman net bir bilgi verilmediğini vurguladı. Bu tür kararların hiçbir zaman tek taraflı alınmadığını, her zaman aile ile birlikte değerlendirildiğini sözlerine ekledi ve herkese sakin olunması çağrısında bulunmak istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’da aile içi şiddet uygulayanlara verilen geçici uzaklaştırma kararları giderek artıyor

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.