İstanbul PARÇALI BULUTLU 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
topdesign1meubelen

Belçika’da dolandırıcılık mağdurların zararını bankalar ödeyecek

Belçika’da dolandırıcılık mağdurların zararını bankalar ödeyecek
0

BEĞENDİM

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika’nın Anvers kentindeki bir mahkeme, bankaların phishing (oltalama) dolandırıcılığı mağdurlarının uğradığı zararı gecikmeden tazmin etmek zorunda olduğuna hükmetti. Karar, uzmanlar tarafından emsal niteliğinde ve bankacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Dava, sahte bir banka görevlisinin yönlendirmesiyle yaklaşık 50 bin avroyu Portekiz’deki dolandırıcılara gönderen yaşlı bir çiftin başvurusu üzerine açıldı. Bankalar bugüne kadar benzer durumlarda müşterilerin “ağır ihmal” gösterdiğini öne sürerek ödeme yapmayı reddediyordu.

Ancak mahkeme, bu yaklaşımı kabul etmedi. Bankacılık hukuku uzmanı avukat Geert Lenssens’e göre, yasa gereği bankalar phishing mağdurlarını öncelikle tazmin etmek zorunda. Müşterinin ağır kusurlu olduğunu düşünüyorlarsa bunu mahkemede kendileri kanıtlamalı.

Lenssens, gerçek anlamda ağır kusurun phishing vakalarında çok nadir görüldüğünü belirterek, dolandırıcılık yöntemleriyle kandırılarak kod paylaşmanın veya işlem yapmanın tek başına ağır ihmal sayılamayacağını söyledi.

Belçika Tüketiciyi Koruma Bakanı Rob Beenders de daha önce bankaların phishing mağdurlarını her zaman geri ödemediğini eleştirmiş ve mevcut yasanın uygulanacağını açıklamıştı.

Uzmanlara göre bu karar, önümüzdeki dönemde binlerce davada emsal olarak kullanılabilir ve bankaların phishing vakalarına yaklaşımını değiştirebilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Belçika’nın Anvers şehrinde 5 kuyumcu gözaltına alındı

eau.de.montagne2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.