Belemtürk Haber Merkezi – Belçika federal hükümeti, kriz ve afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak adına yeni bir kampanya başlattı. Bu girişim kapsamında vatandaşlardan, geniş çaplı elektrik kesintileri, internetin çökmesi gibi acil durumlarda en az 72 saat boyunca kendi başlarına idare edebilmeleri için gerekli önlemleri almaları istendi.
21 Nisan Salı itibarıyla duyurulan kampanya, Ulusal Kriz Merkezi’nin dört yıllık dayanıklılık planının bir parçası olarak hayata geçirildi. Kampanyanın hedefi, artan jeopolitik gerginlikler ve doğal afet riskleri göz önüne alındığında toplumun hazırlık seviyesini yükseltmek.
Kampanyanın ilk aşaması, kriz anlarında doğru bilgiye erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor. Yetkililer, vatandaşlardan hükûmetin BE-Alert sistemine kaydolmalarını ve acil durumlarda yalnızca resmî iletişim kanallarını takip etmelerini istiyor.
Bunun nedeni, kriz zamanlarında söylentilerin ve yanlış bilgilerin oldukça hızlı bir şekilde yayılabilmesi. Hükûmet, bu durumu önlemek için vatandaşların güvenilir bilgilere hangi kaynaklardan ulaşacaklarını önceden bilmelerini önemle vurguluyor.
Federal hükûmet, ayrıca hanelerin en az üç gün yetecek temel malzemeleri stoklamasını öneriyor. Su, dayanıklı gıda, temel ilaçlar, sağlık malzemeleri, el feneri, piller, nakit para ve hijyen ürünleri bu malzemeler arasında yer alıyor.
Acil durumda evden hızlıca ayrılmak gerekirse kullanılmak üzere daha küçük bir “kaçış çantası” hazırlamak da tavsiyeler arasında. Bu çantada yiyecek, su, önemli belgeler, telefon şarj cihazı ve ilk yardım malzemelerinin bulunmasına dikkat edilmesi öneriliyor.
Federal İçişleri Bakanı Bernard Quintin, son yıllarda savaş ve doğal afet risklerinde bir artış yaşandığını belirtti. Bununla birlikte, kampanyanın amacının panik yaratmak olmadığını, aksine toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediğini ifade etti.
Burak Nallı : “Gent şehrinin nüfusu büyüyor. Gent’in gençleştiğini açıkça görüyoruz”
1
Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan Ömer Karabulut’un İstanbul’da kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı
6532 kez okundu
2
Belçika’da kayıp alkol ölçüm cihazını bulmak için polis halktan yardım istedi.
3693 kez okundu
3
Belçika’da sokakta baygın halde bulunan yirmili yaşlarındaki genç hastanede hayatını kaybetti
3387 kez okundu
4
Belçika’da arama sırasında üzerindeki uyuşturucuyu yutan mahkum hayatını kaybetti
3251 kez okundu
5
Belçika’da Türk çiftin 26 bin euroya aldıkları araba çalıntı çıktı
3173 kez okundu