BELÇİKA’DA 2020 YILI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRİYOR

30 Aralık 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
15270 defa okundu. defa okundu.
BELÇİKA’DA 2020 YILI ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRİYOR

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belçika-Cihan Çöl (Belemtürk) Belçika’da yeni yıl ile birlikte ilaçlar, sigara paketleri, telefon tarifeleri, internet, TV paketleri, sosyal yardım ve maaş, çalışan mahkumların saat ücretleri, ilk çocuğunuz için ödenecek doğum parası, doğum izni, eczaneler, kamyon geçiş ücretleri, su ücretleri, doktor vizite ücretleri, tek kullanımlı bardaklar, bira fiyatları posta pulları ve daha fazlasını içeren bir çok değişiklikler geliyor..

Sigara paketleri, herhangi bir marka sembolü göstermeden, sağlık uyarı yazısı ile birlikye aynı renkte olmak zorundadır. Uygulama aynı zamanda pipo tütünü, sigara kağıdı, filtre ve hazır kağıt tüpler gibi tütün ve sigara ile ilgili tüm ürünler için de geçerlidir. Artık raflarda sergilenecek olan yeşilimsi kahverengi paketlerin genç insanlar için daha az çekici olması amaçlanıyor.

Mart ayında emekli maaşları ve sosyal yardımlar % 2 oranında artacak ve bunun sonucunda endekste değişiklikler olacak. Devlet işçilerinin maaşı nisan ayında aynı miktarda artacak.

Özel izin için ödenen yardımlar Ocak ayında % 4,5 oranında artacak. Bu, ebeveyn izni, tıbbi refakat izni ve yaşamı tehdit eden hastalıklar için geçerlidir. Ancak doğum izni ödeneğindeki artış sadece tek başına ebeveynler için geçerlidir.

Telekomünikasyon şirketi Proximus, tarifelerinin bir kısmını 1 Ocak’tan itibaren artıracak. Özellikle İnternet + TV, Tuttimus ve Familus paketleri daha pahalı olacak ve sırasıyla % 1,% ve % 1.5 oranında artacak. Diğer telekom operatörleri şu ana kadar herhangi bir artış açıklamasında bulunmamasına rağmen, tarifelerde bir miktar artış yapılması bekleniyor.

Ulusal Banka (NBB), Belçika’daki ipotek piyasasında bir kırılganlık tespit ettikten sonra, ticari bankalardan 2020’de ipotek verilmesinde daha ihtiyatlı olmalarını istedi. Bu nedenle ev almak isteyenlerin kredi almaları daha zor olacak.

Bankalar tarafından cari hesaplara uygulanan ücretler de, ING bankası yılda 10 €, BNP Paribas Fortis bankaları özel hesaplar için ayda 50 sent ve Axa bankası her para çekimi için 50 sent kadar yeni fiyat tarifesi uygulayacak.

– Posta hizmetleri ve mektup pullarının maliyeti ortalama % 5,1 artacak.
-Vlaanderen bölgesinde ev sahiplerine 1 Ocaktan itibaren duman ve hava filtreleri takma zorunluğunun yanısıra çatı ve pencere yalıtım zorunluluğu geliyor.

Çalışan mahkumların ücretleri saatte 62-69 sentten 75 sente ve 4 € ‘ya kadar çıkıyor. Mahkumlar ayrıca, bir hapishane personeli grevi ile çalışmaları engellense bile ödeme almaya hak kazanacaklar.

Brüksel ve Wallonia’da yeni bir çocuk ödeneği sistemi yürürlüğe girdi. Vlaanderen, yeni sistemi Ocak 2019’da tanıttı. Yeni ödenek, 1 Ocak’tan önce doğan çocuklar için 140 € ve sonrasında doğanlara 150 € ‘dur. Ailenin durumuna ve gelirine göre uygulanan takviyeler de artacaktır. Ayrıca bir kerelik ilk doğan bir çocuk için 1.000 € ve ikinci bir çocuk için 500 € prim verilecektir.

Eczacılar için, sosyal medya dahil olmak üzere, reklam vermelerine ve farmasötik olmayan ürünler için fiyat indirimleri sunmalarına izin veren yeni düzenlemeler getirilecektir.
2016 yılından bu yana kamyonlar için uygulanan yol geçiş ücreti, 1 Ocak’tan itibaren Belçika’nın Wallonia bölgesinde, altı ay sonra da Vlaanderen ve Brüksel’de kilometre başına 0,2 sent ile endekslenecek.

-Belçika’da su faturalarında çok az da olsa bir artış bekleniyor.
-2020’de doktor vizite ücretlerinde bir miktar artış olacak.

Belçika’daki büyük bira üreticileri bira fiyatlarını yükseltmeye hazırlanırken, Vlaanderen bölgesinde festival ve etkinliklerde tek kullanımlık bardaklar yasaklandı.

Anahtar Kelime:

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN