GENT BELEDİYESİ CAFE VE RESTORANLARDA ENGELLERİ KALDIRIYOR !

17 Mart 2016
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2094 defa okundu. defa okundu.
GENT BELEDİYESİ CAFE VE RESTORANLARDA ENGELLERİ KALDIRIYOR !

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Gent Belediyesi, Engelli Vatandaşlar Derneği ve Bond Moyson ile biraraya gelerek esnaf, café ve restoran işletmecilerinin binalarını engelliler için daha ulaşılabilir hale getirmeleri için destek veriyor. Tüm esnafı bu konuda bilgilendirmek ve destekten haberdar etmek için bilgilendirici bir mektup hazırlandı.

Yapılan bir ‘ihtiyaç analizi’ konulu araştırma sonucunda engelli kişilerin en çok boş zamanını değerlendirmede zorlandıkları ortaya çıkığı ve ‘ulaşılabilirlik’in engelliler için özgürlük ile aynı anlamı taşıdığı vurgulanıyor.

Belediye Başkan Yrd. Resul Tapmaz, belediye encümenleri Christophe Peeters ve Tom Balthazar’ın da hazır bulunduğu Café Walrus”ün açılışında yaptığı açıklamada şöyle bilgi verdi: “Gent Belediyesi onbeş yıldır işletmecilerin bulundukları binaları bakımlı ve çekici hale getirmeleri için, mekanlarının üst katlarında bulunan konutların girişlerinin ayrılması için yapılan inşaat çalışmalarında da maddi destek sağlıyor. 2014 yılından itibaren de fiziksel engeli bulunan kişilerin işletmelere girmesini kolaylaştırıcı olacak çalışmalarda yani mekan girişlerini genişletilmesi, hem tekerlekli sandalyelerin, hem de bebek arabalarının bir rampa yardımıyla girebilmesi ve tuvaletlerin engelliler için ulaşılabilir hale getirilmesi ve genişletilmesi, giriş basamaklarının kaldırılması, mağazaların deneme kabinlerinin büyütülmesi için de maddi destek veriyordu. Bu maddi destek yapılan düzenlemelere göre 5.000 ile 10.000 euro arasında değişmektedir.”

İşletmesinin girişinde fiziksel engelli vatandaşların girmesini kolaylaştırıcı düzenlemeler yapan esnaf için % 30 ile % 40 oranında maddi yardım sağlıyor. Örneğin tekerlekli sandalyeler için düzenlenen portatif rampalar için belediyenin verdiği maddi yardım % 70’e kadar çıkabiliyor.

HABER FOTOĞRAFLARI

Engelliler 6

Engelliler 2

Engelliler 3

Engelliler 4

Engelliler 5

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN