Belçika’da Pazartesi ve Salı günü için sıcak hava uyarısı

17 Temmuz 2022
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1280 defa okundu. defa okundu.
Belçika’da Pazartesi ve Salı günü için  sıcak hava uyarısı

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, yarından itibaren ülke genelinde sıcaklıkların rekor düzeyde artmasının beklenmesi nedeniyle “sıcak hava önlemlerinin” uygulanacağı bildirildi.

Yarın, (18 Temmuz 2022 Pazartesi) 35 derece hava sıcaklığının beklendiği Belçika’da Salı günü termometreler 40 dereceyi gösterecek. Bu nedenle ülke sıcak geçecek 2 güne hazırlanıyor.

Bu hazırlıklar kapsamında yarın ve yarından sonra fırınların erken kapanması öngörülüyor. İki bunaltıcı günü atlatmak için tram ve tren seferleri azaltılacak. Belçika Demiryolları, güneşe aşırı duyarlı ekipmanların zarar görmemesi için 34 banliyö hizmetini iptal ediyor.

Anvers’te De Lijn, yarın ve yarından sonraki gün yeni tramvayların aşırı sıcaktan etkilenmemesi için 1 (Berchem-Melkmarkt), 4 (Hoboken-Groenplaats-Silsburg), 7 (Mortsel-Eilandje) ve 24 (Havenhuis-Silsburg) hatları için eski tramları kullanacak. Gent ve sahil bölgesindeki şehirlerde ulaşım modern tramvaylarla devam edecek.

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü RMI, ülkede yarın ve yarından sonraki gün için turuncu kodlu uyarı açıkladı. Ayrıca vatandaşların bolca su içmelerini, hafif giysiler giyilmesini, serin mekanlarda oturulmasını, sindirimi kolay yemeklerin tercih edilmesini (daha küçük porsiyon), kapı ve pencerelerin kapalı tutulmasını tavsiye etti.

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN