Büyükelçi Ulusoy, Belçika Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Joris Vandenbroucke İle görüştü.

17 Eylül 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2781 defa okundu. defa okundu.
Büyükelçi Ulusoy, Belçika Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Joris Vandenbroucke İle görüştü.

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belemtürk Haber Merkezi – T.C. Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Belçika Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı (IPU) aynı zamanda Gent milletvekili Joris Vandenbroucke ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Belçika Parlamentosu’nda gerçekleştirilen görüşmeye, Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Vandenbroucke ve Büyükelçi Dr.Hasan Ulusoy’un yanı sıra, Büyükelçilik Birinci Müşteşarı Mert Doğan ve Türkiye Dostluk Grubu Genel Sekreteri Luna Sadat hazır bulundular.

Gerçek bir Türk dostu olarak bilinen Joris Vandenbroucke, bir Gent sevdalısı olarak Büyükelçi Ulusoy’u Gent şehrinin Türk restoranlarıyla meşhur Sleepstraat sokağında mutlaka bir yemek yemesini önerdi. Görüşmede ayrıca, Covid-19 pandemisi ve güncel gelişmeler üzerine kısa bir sohbet ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Sohbet bölümünden sonra, 2023’te Türkiye Belçika diplomatik ilişkilerinin 185’inci ve 2024’te Belçika’ya Türkiye’den göçün 60’ıncı yıldönümleri dolayısıyla ne şekil bir anma ve kutlama yapılabileceği üzerine görüşüldü.

Görüşmede, IPU ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde bulunan Türkiye-Belçika dostluk grubunun bunu ortaklaşa kararlaştırabileceği önerisinde bulunuldu.

Büyükelçi Hasan Ulusoy bu bağlamda 2022’de IPU’nün Belçika-Türkiye bölümünün TBMM’yi ziyaret etme fikrini sundu.Büyükelçi Ulusoy ayrıca Belçikaya göçte 60 yılı geride bırakacağımız bu dönemde, Belçika’da doğup yetişen yeni neslin Belçika toplumunun bir parçası olma adına iş, sosyal, kültürel ve siyaset hayatına aktif bir şekilde katılması gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Ulusoy, önemli bir bilgiyi paylaşarak, konsolosluklarda kayıtlı Türklerin %85 oranında aynı zamanda Belçika vatandaşlığına sahip olduğunu söyledi.

Joris Vandenbroucke, Ulusoy’un ülkedeki Türk toplumunun Belçika’nın bir parçası haline gelmesine verdikleri önemi memnuniyetle karşıladıklarını açıklarken, Türkiyedeki gelişmelerin Belçikadaki Türk toplumu içerisindeki ilişkilere etki etmemesi gerektiğini ekledi.

Büyükelçi Ulusoy, görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile Belçika’nın müttefik olduklarını ve iki ülkenin yapıcı diyalog ve karşılıklı anlayış esasında ilişkileri geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Haber : Abdulkadir Çetin

HABER FOTOĞRAFLARI :

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN