Gent şehrindeki eski sosyal evler tahtakurular ve hamamböcekleri istilası nedeniyle boşaltıldı.

27 Ağustos 2021
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2098 defa okundu. defa okundu.
Gent şehrindeki eski sosyal evler tahtakurular ve hamamböcekleri istilası nedeniyle boşaltıldı.

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belemtürk Haber Merkezi – Belçika medyasında yer alan habere göre, Nieuw Gent bölgesinde yer alan 6 eski 12’er katlı sosyal evlerin tahtakurular ve hamamböcekleri istilası nedeniyle boşaltıldığı bildirildi.

WoninGent tarafından yönetilen, 1976 ve 1982 yılları arasında yapılan bu sosyal evlerde yapılan ilaçlamalara rağmen tahtakuruları ve hamamböcekleri sorununun önüne geçilemedi.

Mayıs ayında, bu nedenle evini terk etmek zorunda kaldığını söyleyen bir ev sakini yaşadıklarını De Morgen gazetesine anlattı.

Uzun süre yüzlerce bu canavarların arasında yaşadım.

“Bu böceklerin korkusundan uyuyamıyordum. Sorunu görüşmek için WoninGent ile temasa geçtim. 2020 Temmuz ayında böcekleri yok etmek için bir ilaçlama firması gönderdiler. Sorun çözülmediği halde, WoninGent 455 € artı 21 € denetim masrafları için bir fatura gönderdi. Bu böceklere daha fazla dayanamadım ve apartmandan çıktım.Tek sorun böcekler değildi, nem ve küf nedeniyle tüm ev sakinlerine evlerini sürekli havalandırmalarını tavsiye eden bir uyarı metni astık.” dedi.

Gent şehrinin resmi konut kurumu WoninGent, yıllık raporunda “Binalarımızdaki tahtakurularının hızla üremesi, 2020’de WoninGent’i yeni bir sorunla karşı karşıya getirdi.Tahtakuruları halk sağlığı için bir tehdit olarak kabul edilmiyor, bu kesinlikle doğru değil. Bulaşıcı hastalıkları bulaştırmayabilirler ancak deride kızarıklık ve kabarcıklara, alerjik vakalara ve psikolojik sorunlara neden olabilirler. Fakat, tüm sosyal konut şirketleri ve sosyal kiralama bürolarında olduğu gibi kiralama ve kontrol masrafları kiracıya aittir.”açıklamasında bulundu.

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN