Belçika’nın Gent şehrinde ilk defa ezan okundu

20 Mayıs 2020
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
3281 defa okundu. defa okundu.
Belçika’nın Gent şehrinde ilk defa ezan okundu

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belçika Cihan Çöl (Belemtürk) Gent şehrinde Fatih Cami, Ledeberg Cami, Büyük Cami ve Tevhid Cami (BİF)  ile 9 farklı görüş ve din temsilcilerinin toplumun birlik beraberlik duygusunu pekiştirmek için yaptıkları müracatın Gent yerel yönetimi tarafından kabul edilmesine ilişkin olarak düzenlenen programda, Gent tarihinde ilk ezan hopörlerden okundu.

Gent Stadshal Emile Braunplein’de sosyal mesafeye çok dikkat edildiği görülen  ve Gent belediye başkanı Mathias De Clercq ile Belediye Başkan Yardımcısı Astrid De Bruycker‘nde katıldığı program saat 21’de başladı.

Koronavirüs salgınında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından programın açılış konuşmasını yapan Gent Belediye Başkan Yardımcısı Astrid De Bruycker (Sp.a), “Gent şehrinin sembolik bir yerinde spontane olarak gelişen,toplumun birlik beraberlik duygusunu pekiştiren bu organizasyonun içinde olmaktan çok mutluyum. Biz Gent belediyesi olarak din, dil, ırk ayırımı gözetmeden vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama asıl güzel olan Gentlilerin birbirine sahip çıktığını görmek. Bu zorlu günde vatandaşlarımızın korona kurallarına uyma konusundaki sağduyu ya teşekkür ederim. Birlik ve beraberlikle koronadan daha güçlü olduğumuzu göstermiş olduk” ifadelerine yer verdi.

Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq, “ Farklılıklarımızla beraber Gent hepimizin şehridir. 1 buçuk metre sosyal mesefeye ve koronaya rağmen hiç bir zaman birbirimizle bu kadar yakın ve birlik içinde olmamıştık.

Gent her bölgesiyle, işçisinden, işverenine, doktoruna ve polisine kadar hep birlikte el ele savaşarak koronayı yeneceğiz. Bu bağlamda bu güzel programı gerçekleştirdikleri için herkese teşekkür ederim.” sözlerine yer verdi.

Farklı görüş ve din temsilcileri iftar saatine kadar sırasıyla programın içeriği ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmalarını yaptılar.

Özellikle Gent şehrinde yaşayan ve Belçika’da yaşayan müslüman vatandaşların sabırsızlıkla beklediği o tarihi an için mikrofonun başına 4 camiyi temsilen Tevhid Cami imamı Enver Cin geldi.

Belemtürk’ün canlı olarak yayınladığı programı binlerce Türk ve müslüman vatandaşlar izleyerek, Gent belediyesi için teşekkür ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gent şehri tarihinde ilkez açık alanda hoparlörden ezan okuyan din görevlisi olan Tevhid Cami imamı Enver Cin’in heyacanı gözlerden kaçmadı. Ezan saati geldiğinde güzel sesiyle ezanımızı okuyan Enver Cin, program sonrası, hayatımda bu kadarbir heyecan ve mutluluğu bir arada yaşamadığını ve çok duygulandığını Belemtürk ile paylaştı.

Belediye Başkanı Mathias De Clercq, program sonrası Belemtürk Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl’e özel açıklamalarda bulunarak “Birlikteliğimizi gösteren bu güzel an için çok teşekkür ederim. Farklılığımıza rağmen biziz, beraberiz, beraber Gentliyiz. Bu bağlamda doktor, polis, hemşire ve vatandaşlarımızla din, din, ırk ayırımı gözetmeksizin mücadele ediyoruz. Daha önce dediğim gibi biz hepimiz Gentliyiz.

Gent Belediye Başkan Yardımcısı Astrid De Bruycker ise, program sonrası Belemtürk Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çöl’e, “Farklılıklarımıza rağmen korona ile mücadele edenlere destek olmak için bir araya gelebildiğimiz için gurur duyuyorum. Sembolık olarak burada bir çatı altında toplanarak birlik ve beraberlik adına güçlü bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum.

HABER FOTOĞRAFLARI

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN