Malta’nın Kabul Etmediği Sığınmacılar Fransa, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, İrlanda, Hollanda, Belçika ve Malta arasında bölüştürüldü.

6 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1541 defa okundu. defa okundu.
Malta’nın Kabul Etmediği Sığınmacılar Fransa, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, İrlanda, Hollanda, Belçika ve Malta arasında bölüştürüldü.

Akdeniz’de Mission Lifeline’a ait gemide bulunan ve Malta’nın 6 gündür kabul etmediği sığınmacılar Fransa, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, İrlanda, Hollanda, Belçika ve Malta arasında bölüştürüldü.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Akdeniz’de Mission Lifeline’a ait gemide bulunan sığınmacılardan kurtarılan 52 göçmeni Fransa’ya kabul ederek sığınma hakkı kapsamında korunma tedbirinden yararlanacağını ilan etti.

İtalya ve Malta’nın ‘Lifeline Mission’ adlı yardım gemisine kıyılarına yanaşmasına 6 gün boyunca izin vermemişti. Avrupa Birliği Malta’ya sığınmacıların barındırılması için para yardımında bulunacağını duyurunca Malta geminin yanaşmasına izin vermişti. Bir hafta boyunca Akdeniz sularında mahsur kalan Lifeline gemisinin yerleştirilmesinden sonra, kurtarılan 230 göçmen, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, İrlanda, Hollanda, Belçika ve Malta’da bölüştürüldü.

Dün Fransa İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre 230 göçmenden 52’si Fransa’ya geldi.

İçişleri Bakanı Gerard Collomb “Bu operasyon Fransa’nın göçmenlerle olan dayanışmada ön saflarda olduğunu gösteriyor. Fransa karşılamaya katılan ilk Avrupa ülkelerinden biridir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı’na göre Fransız topraklarında memnuniyetle karşılanan 52 göçmen Fransız Göç ve Entegrasyon Dairesi tarafından konutlara yönlendirirken dil eğitimi ve Cumhuriyetin değerleri hakkında ders alacak.

Malta Başbakanı Joseph Muscat gemiye geçici olarak el konulacağını ve mürettebata “yasa dışı olarak çalışma” suçundan soruşturma açılacağını söylemişti

Reklamlar

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN