Belçika’da İslam Karşıtı Siyasetçilerin Provokatif Ziyaret Girişimine Yasak

2 Kasım 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2427 defa okundu. defa okundu.
Belçika’da İslam Karşıtı Siyasetçilerin Provokatif Ziyaret Girişimine Yasak

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

İslam karşıtı Hollandalı ve Belçikalı siyasetçilerin,  Brüksel’de Müslümanların yaşadığı bir bölgeye yapacakları provokatif “ziyaret” yasaklandı.

Molenbeek Belediye Başkanı Francoise Schepmans, yaptığı açıklamada, “kamu güvenliğine yönelik öngörülebilir tehdit” gerekçesiyle  Hollanda’nın aşırı sağcı ve İslam karşıtı  Özgürlük Partisi (PVV) lideri  Geert Wilders ile Flaman Çıkarları Partisi Grup Başkanı Belçikalı  Filip Dewinter’in, Molenbeek bölgesine yapmayı planladığı ziyaretin yasakladığını duyurdu.

Söz konusu ziyaretin gerçekleşemeyeceğini belirten Schepmans, açıklamasında, “Bu çerçevede organizatörler veya karşıtların düzenleyeceği her türlü toplanma, Molenbeek Belediyesi sınırları içinde yasaklanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı ve İslam karşıtı  Özgürlük Partisi (PVV) lideri Hollandalı  Geert Wilders ile Flaman Çıkarları Partisi Grup Başkanı Belçikalı  Filip Dewinter, yarın cuma namazı sonrası  Brüksel’in Molenbeek bölgesini ziyaret edeceklerini duyurmuştu.

Aşırı sağcı siyasetçiler, “Avrupa’nın cihat başkenti” olarak tanımladıkları Molenbeek’e yapacakları provokatif ziyareti, “İslam safarisi” olarak adlandırmıştı.

Belçikalı Müslümanlar, sözde ziyareti provokasyon olarak değerlendirip, yetkililerden gerekli önlemleri almasını talep etmişti.

İslam karşıtı Dewinter, iki hafta önce de  Brüksel’deki bir cami yakınlarında Kur’an-ı Kerim’in sayfalarını yırtmıştı.

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN