AP Brüksel’deki genel kurul oturumlarının yapıldığı toplantı binasının tartışmalı tadilatına onay verdi

21 Aralık 2023
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
562 defa okundu. defa okundu.
AP Brüksel’deki genel kurul oturumlarının yapıldığı toplantı binasının tartışmalı tadilatına onay verdi

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Belemtürk Haber Merkezi – Avrupa Parlamentosu Brüksel’de Luxemburgplein’de yer alan ve genel kurul oturumlarının yapıldığı binanın tartışmalı tadilatını onayladı.

Özellikle maliyetlerin yüksek olması nedeniyle inşat ve yenileme kararı yıllarca ertelendi.Tadilat çalışmalarının 2025 yılında başlaması, 2030 yılıda da tamamlanması hedefleniyor.

Brüksel’in Avrupa ve Uluslararası Kuruluşlardan Sorumlu Komisyon Üyesi Alain Hutchinson, Brüksel parlamento binasının tahmini tadilat maliyetinin 455 milyon Euro olacağını bildirdi.

Brüksel parlamento binasının nihai tadilat kararı Avrupa Parlamento başkanı ve 14 başkan yardımcısı ile beş sayfan tarafından alındı. Alınan bu kararla genel kurul oturumlarının yapıldığı Paul-Henri Spaak binası yenilenecek.

Henüz 30 yıllık olan binanın artık mevcut standartları karşılamaması nedeniyle yenileme yapılması gerektiği açıklandı. Binaya bir saldırı durumunda yeterince güvenli olmadığı ve teknik olarak bina cephesinin büyük bişr revizyona ihtiyacı olduğu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yaklaşık 350 milyon Avro tutarındaki inşaat maliyetlerine ek olarak, genel giderlerin de yüzde 30’u daha öngörülüyor: tasarım maliyeti, uzmanlar, danışmanlık, koordinasyon, risk ve genel maliyetler, toplamda 455 milyon Euro’ya tekabül ediyor.

Reklamlar

BELEMTÜRK TV CANLI YAYIN

Ferah 2024Çağrı İnşaateau.de.montagne2Av.Ercan TOKBAKKERIJ
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN